Królik w sosie śmietanowym

..mięso z królika jest bardzo delikatne w śmietanowym sosie z nutką rozmarynu smakuje wspaniale

Dodany przez: Rafał21

Królik w sosie śmietanowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
550 kcal
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.71 z 7 głosów)

Składniki

  • -królik
  • -śmietana 18%
  • -masło
  • -mąka
  • -2 cebule
  • -gałazka rozmarynu
  • -łyżeczka majeranku
  • -bulion
  • -sól
  • -pieprz
  • -natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Królika obrobić,poporcjować..w brytfannie roztopic masło ułożyć mieso obsmażyć na złoty kolor,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,podlać bulionem wrzucić rozmaryn  przykryc brytfanne i dusić 1,5 godziny..mąke rozprowadzić ze śmietaną,zdjąc pokrywe,mieso posypać solą pieprzem i majerankiem rozmaryn usunąc...do brytfanny wlać śmietanę,zamieszać i przykryć dusić jeszcze 15 minut... posypać zieleniną...Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówka....SMACZNEGO
obiad sos śmietana królik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze