Miruna z pieczarkami

Smaczna ryba.

Dodany przez: nana30

Miruna z pieczarkami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 3 filety z miruny
  • 25 dkg.boczku wędzonego
  • 25 dkg.pieczarek
  • mąka
  • sok z cytryny
  • sól
  • 3/4 kostki margaryny mlecznej

Przygotowanie

  1. Rybę osuszyć skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 min.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie,gdy się wytopi tłuszcz wyciągną kostki boczku,a na tłuszczu usmażyć mirunę obtoczoną w mące.Po usmażeniu ryby na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojone pieczarki z kostkami boczku i usmażyć.Mirunę nakryć na talerzu pieczarkami z boczkiem.
ryby ryba pieczarki boczek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze