Dorsz w chrupiącej panierce

Ślinka leci!!!!!

Dodany przez: lenuta

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 filety z dorsza
  • bułka trata
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżek mleka
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej

Przygotowanie

  1. Filety jesli są duże przekroić na pół.
  2. Posolić.
  3. W talerzy rozmącic jajko z mlekiem i maką. Doprawić.
  4. Na płaskim talerzu wysypa bułkę tartą.
  5. Filety kolejno moczyć w masie jajecznej a potem w bułce.
  6. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  7. Jako obiad podawać z ziemniaczkami.
  8. Rybka smakuje tez oczywiście samaz sałatką. Pycha
ryby obiad kolacja jajko filet z dorsza bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze