Sola smażona

zawsze dobra ryba

Dodany przez: ANECIK1980

Sola smażona

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • sola 4 płaty duże
  • pieprz
  • sól
  • cytryna
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka krupczatka

Przygotowanie

  1. Rybę myjemy, osuszamy, każdy płat dzielimy na pół, skrapiamy delikatnie cytryną, odstawiamy na 5 minut. Następnie każdy płat obsypujemy sola i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem pieprzu, obtaczamy w nich rybę, a następnie w panierce (stosunek maki do bułki tartej 50/50). Smażymy na rumiano z obydwu stron.
ryby sól cytryna pieprz sola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze