smazona_makrela

Smażona Makrela

Ocena:

4.32 (198)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Smaczne danie na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 5 Makreli ( beż głów )
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 1 Jajko
  • Sok z cytryny
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Smażona makrela - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /.
  • ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku.
  • ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne