Smażona Makrela

Smaczne danie na piątkowy obiad.

Dodany przez: medon

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Składniki

  • 5 Makreli ( beż głów )
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 1 Jajko
  • Sok z cytryny
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. ► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /.
  2. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku.
  3. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.
ryby jajko makrela sok z cytryny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze