Pierogi z ciasta francuskiego z grzybami

Wyszly przepyszne i nawet nie wiem, jak wytrzymuja do nastepnego dnia, bo nie mialo co wytrzymywac.

Dodany przez: kasia1977

Pierogi z ciasta francuskiego z grzybami

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Przepis z czasopisma "Moje Gotowanie", wrzesień 2010
  • Składniki (na okolo 15 sztuk):
  • 450 g ciasta francuskiego - zuzylam caly blok 500g
  • 200 g grzybów - o ''grzybach grzybach'', to ja moge pomarzyc!; uzylam 400g pieczarek
  • 100 g szynki wędzonej - ha! odpada!
  • 100 g serka śmietankowego - o, tu to ja mam wybor!; padlo na ''Somerset goats cheese'' (Thiss mild and creamy goats cheese is made at the award winning Lubborn Creamery in Somerset) :):):):):)
  • 2 jajka - opuscilam
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki natki szczypiorku, pietruszki i bazylii - tez opuscilam
  • sól i pieprz oliwa
  • I dodatek ode mnie - 6 pokrojonych drobno czarnych oliwek z wody

Przygotowanie

  1. Grzyby (pieczarki) oczyścić i pokroić. Cebulę drobno posiekać, szynkę pokroić w paski. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać grzyby i szynkę, przesmażyć. Przyprawić solą, pieprzem. Przestudzić, dodać serek, świeże zioła, wymieszać i ewentualnie przyprawić.
  2. Z ciasta wycinać kwadraty o bokach 7x7 cm, na każdym ułożyć po łyżce farszu i zlepić brzegi. Posmarować rozmąconymi jajkami i piec 15 minut w temperaturze 200ºC. Z podanych proporcji mnie wyszlo 15 pierogow.
grzyby przekąska kolacja pierogi ciasto francuskie serek kozi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze