Śledzie salsa

Pyszne śledzie w słodko-kwaśnym sosie

Dodany przez: anetamlp

Śledzie salsa

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

Składniki

  • 6 płatów matiasów
  • pół czerwonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • 1 cebula
  • 200g keczupu pikantnego
  • czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki octu
  • łyżka cukru
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka jarzynki
  • 50ml oleju

Przygotowanie

  1. Matiasy wymoczyć ok. 2h, co jakiś czas zmieniając wodę. Papryki i cebulę pokroić w paski, udusić na oleju z jarzynką (można dodać kilka łyżek wody). Dodać pozostałe składniki, wymieszać, zagotować, odstawić do ostygnięcia. Matiasy pokroić w małe kawałki i dobrze wymieszać z sosem. Schłodzić kilka godzin przed podaniem.
ryby przekąska pomidory Papryka śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze