Roladki wieprzowe w sosie

Exclusive!!!!

Dodany przez: lenuta

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • kilka ogórków kiszonych
  • cebulka
  • musztarda
  • kostka rosołowa
  • pieprz czarny
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • olej

Przygotowanie

  1. Schab pokroic na plastry.
  2. Rozbić i posolić.
  3. Posmarować musztardą, na środku ułożyć paseczek ogórka, paseczek cebulki.
  4. Zwinąć i spiąć wykałaczkami.
  5. Układac w rondlu.Polać olejem i chwikę zapiekać.Podlać wodą i dusić na małym ogniu stopniowo dodając przyprawy tzn. liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, kostka rosołowa. Sprawdzać, gdy mięso zmięknie wyjąć z rondla.Pozostały sosik, podlać woda i podbic maka wymieszana ze śmietaną. Roladki włożyc do sosu.
mięso obiad kolacja sos musztarda schab ogórek kiszony cebulka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze