Zrazy wieprzowe

Tradycyjne danie

Dodany przez: miśka86

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 600 g schabu,
  • ogórek konserwowy,
  • cebula,
  • marchew,
  • musztarda,
  • kostka wołowa
  • pieprz czarny i ziołowy, sól, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Schab kroimy jak na kotlety, tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki: marchew, ogórka i cebulę.zwijamy i związujemy nitką ( jest to wygodniejsze niż wykałaczka). Przygotowane zrazy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, smażąc z obu stron. Przekładamy do garnka razem z sosem z patelni. Zalewamy przegotowaną wodą, wrzucamy pokrojona w piórka cebulę, pieprz czarny i słodką paprykę. Po około 30 minutach wrzucamy kostkę wołową. Na koniec doprawiamy do smaku solą.
mięso obiad cebula ogórek marchew schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze