zrazy_wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Ocena:

4.52 (193)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Tradycyjne danie

Składniki:

  • 600 g schabu,
  • ogórek konserwowy,
  • cebula,
  • marchew,
  • musztarda,
  • kostka wołowa
  • pieprz czarny i ziołowy, sól, papryka słodka

Zrazy wieprzowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab kroimy jak na kotlety, tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki: marchew, ogórka i cebulę.zwijamy i związujemy nitką ( jest to wygodniejsze niż wykałaczka). Przygotowane zrazy obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, smażąc z obu stron. Przekładamy do garnka razem z sosem z patelni. Zalewamy przegotowaną wodą, wrzucamy pokrojona w piórka cebulę, pieprz czarny i słodką paprykę. Po około 30 minutach wrzucamy kostkę wołową. Na koniec doprawiamy do smaku solą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne