Kapusta z grzybami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 45 minut Porcja: 150 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez: mojegotowanie

Kapusta z grzybami

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 20 dag suszonych grzybów
  • cebula
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Osączyć, pokroić w paski.
  2. Kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.
  3. Do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.
  4. Podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, aby się nie przypaliła.
  5. Inne przepisy na Wigilię
wigilia Boże Narodzenie przekąska kolacja kiszona kapusta kapusta z grzybami suszone grzyby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze