zalewajka z grzybami

swieze grzyby wkładamy do garnka wkladamy małą cebulk,listek,ziele dodajemy duże skwarki zboczku.

Dodany przez: kamila1957

zalewajka z grzybami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • składniki:
  • 30dag swieżych mrożonycg grzybow
  • mała cebulka
  • listek laurowy
  • ang.ziele
  • 15dag wędzonego boczku
  • śmietana 18%
  • pół szklanki naturalnego białego barszczu
  • 4 ziemniaki
  • vegeta lub sól

Przygotowanie

  1. mrożone grzybki gotujemy,około 30min
  2. dodajemy listek laur.ang.ziele,cebulkę i grubo pokrojony stopiony boczek
  3. następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
  4. gotujemy do miękkości,wlewamy barszcz i zagotowujemy
  5. na koniec dodajemy śmietanę,smacznego
grzyby obiad zupa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze