GRZYBKI W POMIDORACH

Super grzybki do marynowania na zimę

Dodany przez: halina070177

GRZYBKI W POMIDORACH

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg grzybków
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 szkl oleju
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 12 łyżek octu
  • 3/4 szkl wody
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra w proszku

Przygotowanie

  1. Grzybki oczyścić i umyć- najlepsze są jak najmniejsze. Obgotować ok 10 minut i odcedzić.
  2. Cebulę pokroić w plastry i dusić w 1 szkl oleju z dodatkiem wody i koncentratu. Dodać sól, pieprz i paprykę do smaku. Całość prażyć ok 20 minut na wolnym ogniu. Na końcu dodać ocet. Całość połączyć z grzybkami, włożyć do słoiczków. Gotować w słoiczkach 20 minut.
  3. JA UŻYWAM GRZYBÓW Z LASU np.BOROWIKÓW ALE MOŻNA TEŻ UŻYĆ PIECZAREK-BYLE BYŁY MAŁE.
przetwory grzyby koncentrat
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze