Zupa z ciecierzycy

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 25–30 minut Porcja: 330 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa z ciecierzycy

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
330 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • 30 dag ciecierzycy z puszki
  • 25 dag ziemniaków
  • 10 dag białej kapusty
  • 10 dag cukinii
  • pomidor
  • 2 liście laurowe
  • marchewka
  • 1/2 strąka papryki
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • szczypta kminku

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę opłukać i poszatkować.
  2. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić na kawałki. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Cebulę, czosnek i rozmaryn chwilkę dusić na gorącej oliwie, dodać osączoną ciecierzycę, marchewkę, ziemniaki, kapustę i liście laurowe.
  4. Poddusić i zalać bulionem. Po kwadransie dodać resztę warzyw i gotować kolejne 5–10 min. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
obiad zupa cukinia ziemniaki ciecierzyca zupa z ciecierzycy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze