Żołądki Drobiowe / Gulasz

Smaczny gulasz z żołądków drobiowych - smakuje z ziemniakami lub chlebem - na obiad i kolację.

Dodany przez: medon

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 5 głosów)

Składniki

  • 1 Kg. Żołądków drobiowych
  • 2 Łyżki masła ( do smażenia )
  • 1 Duża cebula
  • Puszka pomidorów bez skórki
  • Vegeta
  • 2 Łyżki sosu sojowego
  • 1 Łyżka sosu worcestershire
  • Chilli sos ostry ( hau sanh )
  • 1 Liśc laurowy
  • 2 Ziarna ziela angielskiego
  • Majeranek
  • Maggi
  • Papryka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Żołądki oczyścić z błon i zyłek, umyć, pokroić w paski i zagotować, po zagotowaniu odcedzić.
  2. ► Ponownie zagotować z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.
  3. ► Cebulę pokroić w cwiercplastry i zeszklić na maśle, dodać do żołądków i dusić na wolnym ogniu, następnie dodać pomidory, resztę przypraw i dalej dusić do miękkości.
  4. ► Pod koniec duszenia zagęścić sos mąką, zagotować i doprawić przyprawami.
mięso obiad cebula masło żołądki drobiowe pomidory bez skórki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze