Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Jeśli mamy w zamrażalniku ciasto francuskie i parówki to w zasadzie można robić je w każdej chwili

Dodany przez: Babciagramolka

Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 średniej grubości parówek
  • 7 łyżek utartego żółtego sera
  • 3 ½ łyżeczki musztardy
  • 1 żółtko

Przygotowanie

  1. Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .
sniadanie przekąska kolacja zapiekanka parówki Zapiekanki ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze