ryba w cieście naleśnikowym

Jest to przepis szybki i smaczny

Dodany przez:

ryba w cieście naleśnikowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.38 z 39 głosów)

Składniki

  • 1 filet z pangi
  • ciasto naleśnikowe:
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta vegety
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Robimy ciasto naleśnikowe: łączymy wszystkie składniki i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. Rybę kroimy na nieduże kawałki które maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni lub w głębokim tłuszu aż do zrumienienia.
ryby obiad ryba ciasto naleśnikowe kolacja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze