Łosoś smażony na maśle ;

Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .

Dodany przez: Babciagramolka

Łosoś smażony na maśle ;

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 filety z łososia
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
  • masło
  • olej
  • mąka

Przygotowanie

  1. Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką( strząsnąć jej nadmiar ) . Na patelni rozgrzać masło z olejem .Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny
ryby wigilia obiad łosoś masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze