Klopsy rybne

smakowity obiadek

Dodany przez: karolcia25

Klopsy rybne

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ok 2 kg małych rybek( złowionych z jeziora albo z rzeki ja uzywam płotek)
  • 2 duże cebuli
  • 1,5 szkl bułki tartej
  • 2-3 jajka
  • przyprawy do smaku ( vegeta, pieprz ,sól)

Przygotowanie

  1. Ryby i cebule zmielic przez maszanke do miesa (najmniej 2 razy). Do zmielonych ryb dodac jajka , bułke tarta i przyprawy do smaku.Wszystko razem dobrze wymieszac. z wyrobionych ryb uformowalc owalny kształt ( tak jak na klopsy mielone). Smażyc na małym ogniu aż klopsy beda dobre( czyli aby nie byly surowe).
ryby jajka obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze