Kotlety mielone

Pyszne, klasyczne kotlety mielone.

Dodany przez: Hania

Kotlety mielone

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
315 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • po 30 dag mielonego mięsa wieprzowego i wołowego
  • jajko
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • łyżka masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • olej do smażenia
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. ■ Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć, rozdrobnić. Natkę opłukać, drobno posiekać.
  2. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle.
  3. ■ Mięso wymieszać z bułką, cebulą, natką i jajkiem. Wyrobić na jednolitą masę i formować
  4. kotleciki. Obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ok. 15 min.
mięso obiad mielone kotlety mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze