Polędwica z dorsza w ziołach.

Delikatne mięso dorsza w pachnących ziołach. Rozpływa się w ustach.

Dodany przez: msewka

Polędwica z dorsza w ziołach.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • * 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
  • * 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • * 1 czubata łyżeczka tymianku
  • * 1 łyżeczka soli ziołowej
  • * 1 jajko
  • * mąka do panierowania
  • * sól
  • * olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
  2. Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
  3. Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
  4. Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.
ryby obiad ryba przekąska kolacja dla dzieci dorsz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze