BEZY DOMOWE NAKŁADANE ŁYŻKĄ

CHRUPKIE SŁODKOŚCI

Dodany przez: aga1979

BEZY DOMOWE NAKŁADANE ŁYŻKĄ

Bezy

Czas przygotowania:
Porcje:
25 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 6 białek
  • 1.5 szkl cukru pudru

Przygotowanie

  1. Białka dobrze utrzeć na sztywna pianę. Dodać cukier puder i jeszcze troszkę pomiksować.Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Łyżką nakładać na blaszkę nieduże górki w odstępach od siebie ok 2 cm,tak aby się nie posklejały.I wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec z termoobiegiem ok 1 godziny w temp 150 stopni.Po upieczeniu pozostawić jeszcze na 30 min w piekarniku do wysuszenia.
piekarnik deser cukier białko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze