Siekane gołąbki

Pyszne gołąbki bez zawijania

Dodany przez: beatkaa153

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.8 z 5 głosów)

Składniki

  • główka kapusty
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 2 szklanki ryżu
  • cebula
  • pieprz
  • vegeta ew. sól
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • kostka rosołowa
  • mąka
  • olej

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Próżyć na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.
obiad kapusta ryż mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze