SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ

Pyszna sałatka do obiadu.

SałatkiPrzetwory

Czas przygotowania:
120 min.
Kalorie:
6.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 195 głosów)

Składniki:

  • 2 kg fasolki szparagowej
  • 40 dag marchwi
  • 40 dag cebuli
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • 2 niepełne szkl oleju
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy-5-8 szt
  • ziele angielskie-małą garstkę
  • pieprz prawdziwy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Fasolkę pokroić na 2-3 cm kawałki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach- wszystko razem podsmażyć na oleju. Następnie dodać przecier, ocet i przyprawy.
  • wszystko razem wymieszać i nałożyć do słoików. w słoikach gotować 15 minut.

Kalorie: 6.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy