Mięso do obiadu

Świetne na niedzielny obiad.

Dodany przez: izka12

Mięso do obiadu

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg. schabu bez kości
  • 3-4 marchewki
  • 2 cebule
  • kostka rosołowa
  • smalec
  • pieprz,sól,liście laurowe, ziele angielskie

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na średniej wielkości plastry i podsmażamy na smalcu. Marchew i cebulę kroimy w plastry i podduszamy na patelni. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym a na nie kładziemy marchew i cebulę. Gotujemy bulion i zalewamy mięso, posypujemy solą i pieprzem oraz liściami laurowymi i ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika na ok.90 minut w tem.200 stopni.
mięso obiad cebula marchewka smalec schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze