schab w galarecie

pyszne , idealne na święta

Dodany przez: wiola333

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
80 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • 2 marchewki,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • CZOSNEK GRANULOWANY,
  • 4 skrzydełka,
  • 1 kostka rosołowa,
  • żelatyna 3 łyżki,
  • wegeta, pieprz,
  • olej,

Przygotowanie

  1. Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia
mięso obiad przekąska schab galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze