" Marzenie Anioła - Rafaello z Malibu "

Przepyszne kokosowe ciasto przekładane chrupiącymi krakersami.

Dodany przez: Ostra Na Słodko

" Marzenie Anioła - Rafaello z Malibu "

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
18 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Składniki:
  • Krem:
  • - mleko - 1 szklanka
  • - mleko kokosowe - 400 ml
  • - mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • - mąka pszenna - 2 łyżki
  • - cukier waniliowy - 1 szt
  • - cukier - 0,5 szklanki
  • - masło - 0,5 kostki
  • - uprażone wiórki kokosowe - 3 łyżki
  • - malibu - 3 łyżki
  • Ciasto:
  • - słone krakersy - 1 paczka
  • - wiórki kokosowe - 3 łyżki
  • Dodatkowo :
  • - płatki migdałów do posypania

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
  2. Szklankę mleka łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną.
  3. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy.
  4. Grzejemy.
  5. Gdy mleko będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.
  6. Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki.
  7. Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawiamy do wystygnięcia.
  8. Masło ubijamy.
  9. dodajemy po łyżce budyniu kokosowego i malibu.
  10. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy prażone wiórki.
  11. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki.
  12. Blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wykładamy warstwą krakersów.
  13. Na każde ciastko nakładamy przygotowany krem.
  14. Na krem kładziemy kolejną warstwę krakersów.
  15. I tak do skończenia kremu.
  16. Całość posypujemy wiórkami i kawałkami migdałów.
  17. Odstawimy do lodówki.
  18. Uwaga!
  19. Można je jeśc po kilku godzinach , ale najlepiej smakuje pozostawione na noc!!!
deser wegetariańska kokos migdały rafaello Malibu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze