Pralinki przypominające w smaku tradycyjne Rafaello są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. To zdrowy deser, który posmakuje nie tylko weganom.
(średnia 4.38 z 196 głosów)
150 g suchej kaszy jaglanej
1 puszka mleka kokosowego/wody/mleka roślinnego
70 g wiórek kokosowych
2 łyżki mąki kokosowej lub migdałowej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej/z tapioki
70 ml syropu klonowego
nasiona z 1 laski wanilii lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 łyżka płynnego oleju kokosowego
30 migdałów bez skórki
wiórki kokosowe do obtoczenia
Kaszę jaglaną ugotować w mleku kokosowym (wodzie lub innym mleku roślinnym). Jeszcze ciepłą zblendować dokładnie z wiórkami
Przepis nadesłała Agata Banaś-Ficek
Komentarze