Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną

Ciasto krówka - przepyszne i rewelacyjne

Dodany przez: agnieszka07

Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 4.67 z 6 głosów)

Składniki

  • 2 puszki masy krówkowej gotowej,
  • 12 paczek herbatników pakowanych po 10 szt.
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 3 szklanki mleka,
  • 2 śnieżki,
  • 400 ml. śmietany 18% najlepiej łaciatej,
  • 1 margaryna,
  • 1 łyżeczka żelatyny,
  • starta czekolada.

Przygotowanie

  1. Jak zrobić ciasto krówka? Przepis nie jest skomplikowany, polecam wszystkim mój przepis na ciasto krówka!
  2. 1. Puszki z masą podgrzewamy nie otwierając.
  3. 2. Budynie gotujemy z mlekiem, gdy ostygną miksujemy z margaryną.
  4. 3. Śnieżki ubijamy ze śmietaną. Dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzoną żelatynę.
  5. 4. Na dużej blasze układamy: herbatniki,rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki, budyń, herbatniki, rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki , bitą śmietanę i posypujemy startą czekoladą.
  6. Wstawiamy do lodówki żeby dobrze stężało.
  7. Ciasto krówka gotowe.
  8. Smacznego!
deser bita śmietana herbatniki masa krówkowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze