Rafaello z malinami

Ocena:

4.41 (178)

  • 60 min.
Rewelacyjny smak!

Składniki:

  • CIASTO JASNE:
  • 8 jaj
  • 8 łyżek mąki
  • 8 łyżek cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • MASA KOKOSOWA:
  • 2 śnieżki
  • 1 biała czekolada
  • 20 dag malin
  • 20 dag kokosu
  • 1/4 szkl wrzątku
  • 2 łyżki żelatyny
  • cukier puder
  • DODATKOWO:
  • polewa

Rafaello z malinami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • BISZKOPT:
  • Białka ubij razem z cukrem na sztywną pianę. Wlej do niej żółtka i wymieszaj. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wymieszaj. Wyłóż na formę i piecz 30 minut w 180 st. C. Wystudź. Przekrój na 2 części.
  • MASA KOKOSOWA:
  • Przygotuj Śnieżki według przepisu na opakowaniu. Wsyp cukier, roztopioną czekoladę, wiórki kokosowe, żelatynę. Wymieszaj. Biszkopt przełóż masą, wbij w nią maliny i wyrównaj łyżką. Ciasto udekoruj polewą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne