Wątróbka z jabłkiem

Delikatna drobiowa wątróbeczka z kruchym jabłuszkiem.....

Dodany przez: andzia

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 0,5 kg jabłek twardych
  • 0,5 kg cebuli
  • majeranek
  • sól
  • mąka
  • olej

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oprószyć mąką wymieszaną z solą , smażyć na rozgrzanym oleju ( przykryć patelnie , bo pryska). W tym czasie cebulę i jabłka pokroić w krążki i dodać do wątróbki. Smażyć na małym ogniu jeszcze chwilę , na koniec posypać majerankiem
mięso obiad wątróbka drów warzywa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze