Wątróbka na obiad

Na szybki obiad, z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Dodany przez: słoneczko57

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 30 dkg wątroby wieprzowej
  • 1cebula
  • smalec lub olej do smażenia
  • przyprawa grillowa,mąka krupczatka
  • na surówkę:
  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • gotowy sos paprykowy
  • 2 łyżki wody, 2 łyżki oliwy do sosu
  • 1 cebulka, lub szczypiorek

Przygotowanie

  1. wątróbkę pokroić w plastry, posypać przyprawą grillową. obtoczyć w mące
  2. smażyć na rozgrzanym tłuszczu
  3. w tym czasie obrać i pokroić cebule (do wątróbki w półkrążki, do surówki w kostkę),
  4. obrócić smażoną wątróbkę i dodać cebulę- dalej smażyć
  5. do miski wlewamy wodę olej i sos z torebki, dodajemy cebulę - mieszamy.
  6. pokrojoną kapustę dodać do miski z sosem i dobrze wymieszać, nawet wygnieść ręką.
  7. Podawać wątróbkę z kapustą,( można też z pieczywem wg. uznania)
obiad wątróbka Z SURÓWKĄ
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze