Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 10 minut Porcja: 190 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
190 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 60 dag filetów z morskiej ryby (dorsz, okoń morski)
  • 4 cebulki dymki
  • po dużym strąku czerwonej i zielonej papryki
  • 10 dag groszku cukrowego
  • 2 plastry świeżego ananasa
  • ząbek czosnku l łyżka oliwy
  • łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Filety z ryby pokroić w paski. Papryki umyć, usunąć pestki, pokroić w cienkie paseczki.
  2. Cebulki obrać, pokroić w plasterki. Ananas obrać, pokroić w kostkę. Groszek umyć, strączki pokroić na cztery części.
ryby obiad wegetariańska chińska chińszczyzna ryba w sosie słodko-kwaśnym
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze