Moje Gotowanie kwiecień 2020

Kwietniowy numer magazyn "Moje Gotowanie" to propozycje na wielkanocne ucztowanie, ale też mnóstwo pomysłów na wiosenne gotowanie. W numerze m.in. delikatne i soczyste pieczone mięso z dodatkami, 15 sprawdzonych przepisów na ciasta i paschy i porady, jak zrobić w domu miseczki z chleba. Do tego nasi eksperci: szefowa kuchni Agata Wojda, szef Robert Sowa, ekspertka kulinarna Daria Ładocha czy włoska szefowa kuchni Cristina Catese też mają same pyszne pomysły! Cały spis treści poniżej. Teraz magazyn "Moje Gotowanie" zamówisz na www.kultowy.pl z darmową wysyłką!

W dziale "Kuchnia domowa":

KRÓLOWA SEZONU Pascha na zimno. 4 pyszne przepisy na tradycyjną wielkanocną słodycz w nieco nowocześniejszej wersji

KULINARNE ODKRYCIE Ostre wasabi. Zielona przyprawa z kuchni japońskiej świetna do ryb i mięs, ale także do deserów

SZYBKO ŁATWO PYSZNIE Przepisy na Wielkanoc i lekkie śniadanie do świętowania. Pełne świeżutkich jajek, chrupiących sałat, delikatnych wędlin i kremowych serków

NA ZAPAS, czyli sztuka odgrzewania. Ta wspaniała pieczona szynka. Świąteczny specjał, najlepszy z chrzanem oraz jako składnik kilku innych potraw

PO PROSTU ZRÓB TO! Chlebowe miseczki. Smakowite, własnoręcznie pieczone jadalne naczynka np. na biały barszcz i żurek wielkanocny

Nie ma nic lepszego od domowej wędliny. Jak łatwo zrobić balerony, szynkę, dojrzewające karkówkę i boczek oraz białą kiełbasę

SAMA SŁODYCZ Wielkanocne pokusy. Wyrośnięte babki, kolorowe mazurki, aksamitne serniki, puszyste ciasto drożdżowe

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Co jeść przy insulinooporności. Propozycje zrównoważonej diety opartej na produktach o niskim indeksie glikemicznym

DANIA GŁÓWNE Bez pieczeni nie ma świąt. Wykwintne mięsa na uroczysty obiad: placek, nadziewana pierś z kurczaka, wołowina po włosku, polędwiczki wieprzowe w orzechach, cielęcina z warzywami i rolada cielęca z grzybami

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

Daria Ładocha -  W sam raz na śniadanie. Proste, smaczne i urozmaicone sałatki znakomite na wiosenny posiłek

Robert Sowa Wykwintna galareta. Mistrzowska perliczka z krewetkami zatopiona w galarecie z sosem z wasabi

Agata Wojda: Sałatki z jajem. Autorska alternatywa dla klasycznych jaj w majonezie lub faszerowanych

Cristina Catese Odświętny obiad po włosku Rzymskie wielkanocne: fagottini z ricottą i warzywami, comber jagnięcy i colomba

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w kwietniowym numerze to:

NOWOŚCI Z KSIĘGARNI Książki, które ułatwią gotowanie, nauczą zdrowego odżywiania i pozwolą się odprężyć przy filiżance herbaty

ŚWIAT NA TALERZU Mendoza. Winny szlak pod Andami Argentyński region pełen winnic, królestwo wybornej wołowiny, smakowitych wędlin, oliwek i serów

PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW Wiosna na Jagodowej Polanie... Marta Pawełek-Dukaczewska zaprasza do Studzionek, osady w Gorcach. Oprócz fantastycznego widoku na Tatry proponuje odpoczynek, wyprawy po runo leśne i fantastyczne, wspólnie przygotowywane posiłki, oparte na kuchni 5 przemian

Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl

Przepisy z magazynu