Śledzie w musztardzie

Polecam smaczną śledziową przystawkę, są pyszne

Dodany przez: elleu

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
239 kcal
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 8 płatów śledziowych słonych ale matias
  • 2 łyżka cukru
  • 2 łyżka oleju
  • 10 łyżek musztardy
  • 2 łyżka majonezu
  • 2 cebule
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Śledzie są za słone trzeba je na moczyć. Śledzie pokroic poprzecznie na kawałki. Natępnie do osobnej misaczki włożyć musztardę, majonez, olej, cukier, i cebule pokrojoną w kostkę. Natępnie popieprzyć śledzie i układać warstwami. Sledzie przygotowany sos i znowu śledzie. Przekładać należy tak żeby od góry był sos.
ryby Boże Narodzenie śledzie musztarda
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze