ŚLEDZIE NA SŁODKO Z RODZYNKAMI

wyśmienita przekąska, może być też na wigilię...

Dodany przez: katarynka439

ŚLEDZIE NA SŁODKO Z RODZYNKAMI

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 filety śledziowe solone
  • cebula
  • rodzynki
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć. Na oleju usmażyć dużą cebulę tak aby się nie przypaliła. Na końcu dodać rodzynki, koncentrat pomidorowy i sok z połowy cytryny. Chwilkę jeszcze posmażyć. Najlepiej w słoiku lub w jakimś naczyni z pokrywką układamy warstwami - pokrojone na kawałki śledzie i na śledzie cebulę z rodzynkami i znów śledzie itd. Przekładamy gorącym prosto z patelni, nie solimy - śledzie są dosyć słone. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki.Najlepsze na następny dzień.
ryby cebula śledzie rodzynki koncentrat
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze