Sałatka z opieńków na zimę

Bardzo dobra, smakuje jak leczo

Dodany przez: katarynka439

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg opieńków
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki octu
  • 2 szklanki wody
  • przecier pomidorowy
  • Listki laurowe, ziele angielskie
  • sól do smaku, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić, i zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy. Opieńki obgotować. Wszystko razem wymieszać, nakładać w słoiki i pasteryzować 15 minut. Można zastąpić opieńki innymi grzybami.
sałatka cebula olej koncentrat ocet opieńki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze