Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Pyszna, szybka i lekka przekąska...

Dodany przez:

Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.29 z 7 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jabłka
  • 4 łyżki miodu
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
  2. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć pestki. Obsypać cynamonem i delikatnie wetrzeć go w jabłka.
  3. Jabłka ułożyć na blasze na folii aluminiowej i piec ok. 15 minut (aż jabłko zmięknie i zacznie wydzielać sok) na termoobiegu.
  4. Układać po dwie połówki na talerzu, w miejsce pestek wlać po łyżce miodu. Talerz można obsypać cynamonem do dekoracji.
  5. Smacznego!
miód przekąska deser jabłka cynamon
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze