kompot z czereśni

PYSZNY KOMPOCIK NA ZIMOWE DNI. IDEALNE WSPOMNIENIE SEZONU CZEREŚNIOWEGO.

Dodany przez: ewa zychewicz

kompot z czereśni

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

Składniki

  • CZEREŚNIE
  • CUKIER
  • WODA

Przygotowanie

  1. CZEREŚNIE MYJEMY I ODRYWAMY OGONKI. PRZYGOTOWUJEMY SŁOIKI. WSYPUJEMY DO SŁOIKÓW OWOCE. ZALEWAMY WODĄ ZMIESZANĄ Z CUKREM ( NA 1 LITR WODY 5 ŁYŻEK CUKRU ) TAK ABY CZEREŚNIE BYŁY PRZYKRYTE. ZAKRĘCAMY SŁOIKI I PASTERYZUJEMY OK. 20 MINUT.
przetwory woda czereśnie cukier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze