BABKA MAJONEZOWA

Szybka i łatwa w przygotowaniu.

Dodany przez: halina070177

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia
s

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 mały majonez-ok.150 g
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • olejek cytrynowy

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać olejek i majonez.Dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną foremkę do babki. Można odlać troszeczkę ciasta -dodać do niego 1 łyżkę kakao i takie ciemne ciasto wylać na jasne i zrobić falę.Po upieczeniu ładnie wygląda. Piec 30-35 minut w temp.170 st.C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Wielkanoc deser ciasto majonez Babka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze