Babka jogurtowa

Babka bardzo szybka w robieniu. Łatwa. Składniki są bardzo znane. Robię ją często.

Dodany przez: Aneczka02

Babka jogurtowa

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.4 z 5 głosów)

Składniki

  • 3 jaja
  • 1 jogurt 150 g. (naturalny)
  • 2 kubki cukru
  • 3 kubki mąki
  • 1 kubek oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki należy wymieszać.
  2. Wylać na formę.
  3. Piec 45-50 minut w temp. 180 stopni.
  4. Można dodać owoce (wiśnie, truskawki lub według własnego uznania). Można także pokryć upieczoną babkę polewą.
ciasta Wielkanoc przekąska deser Babka babki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze