Babka jogurtowa

Babka bardzo szybka w robieniu. Łatwa. Składniki są bardzo znane. Robię ją często.

Dodany przez: Aneczka02

Babka jogurtowa

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 jaja
  • 1 jogurt 150 g. (naturalny)
  • 2 kubki cukru
  • 3 kubki mąki
  • 1 kubek oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki należy wymieszać.
  2. Wylać na formę.
  3. Piec 45-50 minut w temp. 180 stopni.
  4. Można dodać owoce (wiśnie, truskawki lub według własnego uznania). Można także pokryć upieczoną babkę polewą.
ciasta przekąska deser babki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze