Śledzie w białym winie

Ciekawy sposób na śledzie.

Dodany przez: Hania

Śledzie w białym winie

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
90 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 50 dag filetów ze śledzia norweskiego ze skórką
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 cebule
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • kawałek korzenia chrzanu

Przygotowanie

  1. ■Zagotować ocet z wodą w proporcji 1:1, z cukrem i przyprawami. Dolać wino i olej.
  2. ■ Cebule obrać, pokroić, przelać wrzątkiem i osączyć. Filety śledzia norweskiego zwinąć
  3. w ruloniki, zalać sosem, udekorować cebulą, ewentualnie zblanszowaną marchewką.
  4. Inne przepisy na Wigilię
ryby Boże Narodzenie przekąska kolacja śledzie białe wino śledzie w białym winie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze