Pomidorowa z makaronem

Tradycyjna pomidorówka ....

Dodany przez: andzia

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5l wywaru drobiowego
  • włoszczyzna
  • ziele ang.
  • lisć laurowy
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 śmietany 18%
  • makaron świderki

Przygotowanie

  1. Do przygotowanego wywaru dodać pokrojoną włoszczyznę , ziele, liść,wegetę,i chwilę pogotować by warzywa były miękkie , następnie dodać koncentrat pomidorowy i dalej gotować. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie .Smietanę przełożyć do miseczki, dolać trochę zupy , wymieszać i wlać do garnka , zagotować. Podawać z makaronem , można też posypać natką pietruszki
obiad zupa pomidory kluski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze