Zupa grzybowa z makaronem

Zupka jak najbardziej na czasie,polecam!

Dodany przez: dariolka195

Zupa grzybowa z makaronem

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • -40 dag grzybów-mogą być suszone,pieczarki,lub prosto z lasu:)
  • -2 kostki bulionu grzybowego
  • -1 kostka bulionu warzywnego
  • -cebula
  • -łyżka masła
  • -szkl.makaronu świderki
  • -liść laurowy,ziele angielskie
  • -serek topiony pieczarkowy
  • -sól,pieprz
  • -ewentualnie parę ziemniaków

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną podsmażyć w garnku na maśle.
  2. Zalać 2 l wody.
  3. Dodać kostki bulionowe,liść laurowy,ziele angielskie.
  4. Grzyby drobno posiekać,dodać do wywaru.Można dodać też kilka ziemniaków.
  5. Gotować ok.40-50 min.
  6. Następnie dodac makaron.Podgotować.
  7. Dodać serek topiony.Przyprawić do smaku.
grzyby makaron obiad zupa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze