Zupa pieczarkowa z makaronem

Bardzo dobra zupa z makaronem

Dodany przez: SMAKOWITA

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 porcja rosołowa z drobiu
  • sól,pieprz
  • makaron
  • 1 łyżka margaryny
  • 1/2 szkl. śmietany 18%
  • 1 łyzka maki pszennej
  • 1 łyżka majeranku

Przygotowanie

  1. Z porcji rosołowej ugotować rosół i przelać go przez sito do drugiego garnka.Ponownie wstawić rosół na ogień i dodać oczyszczone drobniutko pokrojone i podduszone na margarynie pieczarki.Gotować ok. 15 minut, dodać zaprawę ze śmietany i mąki ,wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, majerankiem ,chwilę podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając.Makaron ugotować , nałożyć na talerze i zalać gorącą zupą .
przyprawy obiad zupa pieczarki mąka śmietana ROSÓŁ DROBIOWY
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze