Papryka konserwowa mojej babci

Najlepiej smakuje gruba mięsista papryka:).

Dodany przez: Anullka

Papryka konserwowa mojej babci

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.83 z 6 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 6 szklanek wody
  • 8-9 czubatych łyżek cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • cebula(po 2 plastry na słoik)
  • oliwa (1 łyżka na słoik)

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć.
  2. W wyparzone słoiki powkładać przyprawy.układać ścisło pokrojoną paprykę,dwa plastry cebuli,oliwę,zalać ciepłą zalewą,dokręcić.
  3. Pasteryzować grubą paprykę 20 min cienką 10 min.
  4. Smacznego:)
przetwory warzywa przekąska cebula Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze