Ogórki po żydowsku wg Aleex

Pyszne, chrupiące ogórki z delikatnym posmakiem warzyw.

Dodany przez: Aleex

Ogórki po żydowsku wg Aleex

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.82 z 11 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • ogórki - dowolna ilość
  • w każdym słoiku powinno być po trochu:
  • liść selera
  • natka pietruszki
  • krążki marchewki
  • plasterki cebuli
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • ząbki czosnku
  • korzeń chrzanu
  • szczypta pieprzu
  • Zalewa:
  • 2,5 szkl wody
  • 0,5 szkl octu 10 %
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie

  1. 1. Do słoików włożyć ogórki oraz surowe warzywa.
  2. 2. Składniki zalewy zagotować.
  3. 3. Ogórki zalać
  4. zalewą. Słoiki zakręcić.
  5. 4. Ogórki w słoikach pasteryzować 3 minuty od chwili zagotowania się wody.
  6. Smacznego.
ogórki przetwory warzywa przekąska zalewa ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze