NALEŚNIKI Z PARÓWKA I KISZONA KAPUSTA

NALESNIKI SA ŁATWE DO PRZYRZADZENIE,TANIE I BARDZO SYTE.

Naleśniki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 180 głosów)

Składniki:

  • MLEKO
  • MAKA
  • 1 JAJKO
  • MAJERANEK
  • SÓL
  • 30DAG KISZONEJ KAPUSTY
  • SOCZEK JABŁKOWY(MALY ZE SLOMKA)
  • 3 SZT.PAROWEK CIENKICH
  • 3 ŁYŻKI MUSZTARDY
  • 3 ŁYŻKI KECZUPU
  • STARTY ŻÓŁTY SER
  • OLEJ DO SMAŻENIA
  • PIEPRZ
  • MIELONA SŁOTKA PAPRYKA
  • CUKIER

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z MLEKA,MAKI I JAJKA ZROBIC CIASTO NALESNIKOWE.DOPRAWIC SOLA I MAJERANKIEM.USMAZYC CIENKIE NALESNIKI,TRZYMAC W CIEPLE.
  • Z PAROWEK ZDJAC OSLONKI I UGOTOWAC.
  • KAPUSTE OPLUKAC,ODSACZYC I POSIEKAC.NASTEPNIE PODSMAZYC NA 2 ŁYŻKACH OLEJU,PODLAC SOKIEM JABLKOWYM I DUSIC OK.20 MINUT.DOPRAWIC SOLA,PIEPRZEM,SLOTKA PAPRYKA I ODROBINA CUKRU.
  • MUSZTARDE POŁACZYC Z KECZUPEM,POSMAROWAC NALESNIKI.NASTEPNIE NAŁOZYC FARSZ I PAROWKE PO CZYM ZAWINAC.NA WIERZCH POSYPAC STARTYM SEREM.
  • ZAPIEKAC 10-15MINUT W TEM.200 STOPNI.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy