Karkówka z grilla

Soczysta, pyszna karkówka

Dodany przez: Szukająca

Karkówka z grilla

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Karkówka
  • Przyprawa go grilla
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić jak na kotlety, delikatnie rozbić, ale niezbyt mocno, żeby nie była zbyt cienka. Natrzeć ulubionymi przyprawami.
  2. Miód, musztardę, sos sojowy wymieszać, dodać olej i mieszać tak długo, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Polać tym mięso, każdy kawałek z obywdu stron i pozostawić, aby się "przegryzło". Można bezpośrednio wrzucać na grilla, ale najlepiej jakby poczekało przez noc w lodówce.
mięso miód sos sojowy musztarda karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze