KARKÓWKA DO CHLEBA

Zamiast wędliny, pieczona karkówka do chleba.

Dodany przez: ewa zychewicz

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 karkówka 1,5-2 kg
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka ostra
  • maggi w płynie

Przygotowanie

  1. Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
sniadanie mięso przyprawy przekąska kolacja karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze