Faszerowane papryki

Idealne na obiad lub ciepłą kolację

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Składniki:

  • 3-4 papryki
  • 300 g ugotowanego dowolnego mięsa
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W między czasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.
  • Mój blog kulinarny: Sto kolorów kuchni - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html
  • Facebook: http://www.facebook.com/pages/wwwstokolorowkuchnibloxpl/119937894690702
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy